Ahad, 26 April 2009

1st Birthday Maiyok (Humayra' Hamdan)


25hb April 2009 genap la umur maiyok setahun.. uminya buat majlis yg agak besar2an la kat rumah opah maiyok di klang.. habis segala kaum kerabat dan sahabat handai di jemput bagi memeriahkan lagi suasana..
Kek Secret Recipy - Chocolate Indulgence dibeli oleh Umi Maiyok.. Status = Licin
Hidangan2 lazatnya termasuklah laksa, roti jala, pulut dengan rendang ayam, kuih muih dan semestinya kek hari jadi.. kek tak ingat sampai 2 bijik.. apa2pun sekali lagi Pak Long n Mak Long nak ucapkan selamat hari jadi yang pertama utk maiyok..

Pakcik2 n makcik2 muda Maiyok asyik melihat Maiyok

Hadiah paling glamer yg Maiyok dapat.. Tgk la sape yg bagi.. hmm

Dua orang Makcik Maiyok yang paling bertuah di dunia.. tido > bangun > turun bawah > makan > naik bilik > main komputer > tido.. harap Maiyok tak dela ikut resam makcik die berdua ni..

Khamis, 23 April 2009

Lagi Gila Updates ~~ Sony Ericsson Xperia X1


Baru angkat phone ni.. tapi bukan utk dipakai.. utk dijual.. ehehe.. Kira phone ni phone SE paling mahal setakat ni.. Harga baru Original mencecah Rm25xx.. Phone ni guna Windows Mobile 6.1. Kira 1st SE phone guna Windows OS.. sebelum ni sume pakai Symbian UIQ je..


Btw, antara spec phone ni, QWERTY keyboard, 3.2MP Camera, WiFi, GPS, HSDPA dan semua la teknologi2 latest yang terbayang difikiran.. heh. Ade 2 version.. kaler hitam dgn kaler silver.. tapi dah konpom2 silver lagi cantik kan.. ahaks

Khamis, 16 April 2009

~ Sehari Di Quantize Studio, Batu Pahat, Johor ~



Tanggal 15hb April 2009, bawak budak PUSPEN sepang ni pergi ke Quantize Studio untuk buat recording minus one lagu nasyid utk dipertandingkan di Pertandingan Nasyid Antara PUSPEN peringkat Zon Selatan. Bersama-sama rombongan adalah 4 orang pegawai lain termasuk anggota keselamatan.


Rombongan ke Studio Quantize, BP. Studio kumpulan Crossfire la tu.


Untuk pengetahuan, studio ni milik Aim dari kumpulan Crossfire yang popular dgn lagu Realiti dan Fantasi hujung 80an dulu.. Kak ena korang mesti tahu ni.. haha.. Kitorang sampai dalam kol 2pm.. dari proses memasukkan melodi, masuk instrument sampaila siap mastering.. sampai kol 6.30pm.. non stop.. kira hebat la bro aim ni.. vokalis Crossfire.. hayatila gambar-gambar yg ditangkap menggunakan Samsung Innov8 i8510



Tengah nak masukkan melodi lagu ciptaan bebudak ni. Kreatif maut dorang ni.




Abg Rosmadi kita dengan Aim (Vokalis Crossfire).. Idola time kecik2 dolu2 tue..




Antara keratan2 akhbar paparan kejayaan kumpulan Crossfire


Mee Racun!! Pergi BP mesti pekene ni.. peluh2 wa cakap lu..

Selasa, 7 April 2009

~ Several Innov8 Sample Photos, taken on Abede Birthday at Restauran Aladdin, KJ ~

Hari ni, kami sekeluarga attend ke majlis birthday abg hamdan buat kat Restoran Aladdin (Chinese Muslim Restaurant) kat Kelana Jaya near to Kompleks Tabung Haji. Berikut beberapa gambar yg sempat ditangkap menggunakan Innov8.. enjoy!!


Jaja n Abede (orang yang diraikan), last mandi ni rasanya pagi tadi ni.

Mami n abah seronok tgk cucu

Orang yang diraikan...

Yaya dgn maiyok, beza.. memang berbeza!!

Mummy khusyuk dengar cerita jaja

video

Jumaat, 3 April 2009

Now Present ~ Samsung i8510 Innov8 8GB ~

Handphone ni dah 2 hari dah amek.. baru hari ni sempat nak post sini. Hanpdhone ni brandnya Samsung i8510 Innov8 8gb.. handphone ni antara beberapa samsung yg guna symbian e.g g810 and i550.

Main Selling pointnya dah tentu la kamera 8 megapixels nya.. hp ni diiktiraf sebagai kamera phone 8mp yg terbaik berbanding C905 (seperti yg dibincangkan dalam post terdahulu), Samsung Pixon 8800 dan LG KC910 Renoir. Boleh la rajin2 baca review die kat GSMarena.com seperti link tepi bawah tu..


Harga pasaran handphone ni kalau local FMG set dalam RM22xx macam tu.. nak murah kene amek SG set la.. murah cket. Gambar memang gile kentang la.. just refer to those photos i have been inserted. hehe. Bunyi/sound memang tak ingat la.. samsung memang terkenal dengan bunyi speakernya yg x ingat dunia.. game2 yg preinstalled dalam innov8 ni pun layan jugak.. antaranya fifa08 dengan asphalt. oklah.. layaaaann

Sabtu, 28 Mac 2009

Latest ~ Introduce HTC Dream aka Google G1 from T-Mobile ~


Mempersembahkan HTC Dream aka Google G1 Android phone. Hp ni guna OS Android dan pertama seumpamanya untuk mencabar smua WinMo phone dan tak ketinggalan Iphone. 3G, WiFi, 3.2MP AutoFocus, Qwerty Keyboard, 3.2" screen capacitive touch screen, tu semua antara function killer nya disamping Android OS yang dinanti2 kan. Harga pasaran RM1,899. Handphone ni sebenarnya tak release kat malaysia dan takkan release pun.. macam iphone la satu ketika dulu.. tapi sekarang iphone dah dibawa oleh Maxis bersama2 plan-cekik-darah dorang.

Hp ni kalau nak guna memang kene ada akaun email Gmail (Google Mail) utk setup semua perkara dalam menggunakan phone ni. termasuklah utk surfing dan download application thru 'Market' (macam lebih kurang iphone la..) Pendek katanya phone ni paling best kalau usernya ada 3g unlimited acc.. baru puehh hati. Sekarang masih lagi peringkat godek2.. seronok jugak phone ni.. tapi yg tak bestnya tak boleh transfer or received media file via bluetooth (pun ala2 iphone la jugak ni) tapi lain2 function seperti gprs/edge semua bole pakai la.. kamera pun lagi gempak dari iphone siap autofocus..

Menonton video memang layan la.. 3.2" la katakan.. fyi, iphone 3.5".. so, lebih kurang la watching experience die.. Layannn

Isnin, 23 Mac 2009

~ Apis's Phones Ever ~

Ni lah semua 85 buah handphones yang pernah diguna oleh ApisDaGreatest!! Sebarang pertanyaan? Sila lah tanya..